знаходитесь в : Новини
Христос народився!
2012-12-25

 Свято Різдва вже на порозі і тому кожна родина збирається біля святкового столу для того, щоб щиро обмінятися привітаннями та побажати радісного й духовного свята Бога, котрий воплотився і оселився між нами (пор. Ів 1, 14). Усі ми віддані поширенню у світі дзвінкого послання, яке в ту ніч у Вифлеємі звіщали ангели: "Слава во вишніх Богу, а на землі мир людям доброї волі"(Лк. 2, 14) з метою принести радість і надію нашому світові. Вічний Бог увійшов та завжди перебуває в людському часі. Він у ньому залишається в особі Ісуса, який є Спасителем світу.

Під час Різдва Господь приходить без зброї, без застосування сили, стає беззахисною Дитиною, щоб перемогти гордість, насильство, людське прагнення панування, в надії, що ми приймемо Його таким. Саме це стало умовою, за якою Він може перемогти нас любов'ю і привести нас до нашої справжньої мети та відродити нашу гідність.

Саме в світлі Різдва можемо зрозуміти Ісусові слова: " Якщо ви не навернетеся і не станете, як діти, не ввійдете в Небесне Царство" (Мт 18, 3). Хто не зрозумів таїнства різдва, не зрозумів вирішальної складової частини християнського існування. Усі несемо в серці прагнення того, щоб серед бурхливої діяльності наших днів, Христове Різдво дарувало нам спокійну й глибоку радість, щоб доторкнутись рукою доброти нашого Господа й заново переосмислити своє життя, дароване нам Богом.

Вифлеєм - місце народження Христа, означає в перекладі "Дім хліба". Хліб займає особливе місце у вченні Господа Ісуса. Сам Христос сказав: " Я - Хліб Живий, що зійшов з неба". Господь приходить у цей світ, щоб з'єднати в одне ціле розсіяних Дітей Божих. Тому Він збирає людей довколо вівтаря, а сам стає Хлібом Живим. З тих, хто споживає цей хліб у Святому Причасті, Він творить одне Тіло, яким є Церква Христова. Цю єдність, щj народилась навколо вівтаря ми вносимо в наше життя.

 Радість Народження Божої Дитини є радістю цілого створіння, відвічний Цар стає Людиною, щоб поєднати все з Собою. Сповнені радісного тремтіння таїнство Різдва Христового, цього давнього й однак завжди нового свята, відкриваємо двері свого серця на прихід Господа. Народження Ісуса у Вифлеємі принесло радість світові й кожному людському серцю. Ісус завжди в наших серцях, коли ми Його приймаємо у Святому Причасті. Саме Він, Господь, прийшов на світ з однією метою. Прийшов, щоб звістувати нам Добру Новину і об'явити, що Бог є Любов. Божественне сяйво у вигляді Новонародженої Дитини ясніє багато віків, не втрачаючи своєї яскравості і в наш час. Христос народжується і сьогодні, щоб, як і тієї холодної ночі, принести Богові славу, а людям мир. Мир, якого прагне цілий світ, любов, яку потребує кожна людина.

Тож нехай Господь наповить ваші серця миром, а Світло, що запалило зорю над Віфлеємською стайнею, робить у вашому житті дивовижні речі, що наповнять радістю вас та ваших близьких!

З Божим благословенням у час Різдвяних Свят

о. Адам Пшивускі

Настоятель Римсько - Католицької парафії Внебовзяття Пресвятої Діви Марії

назад
© Copyright