знаходитесь в : Новини
Воскрес Цар наш, Христос
2019-04-21

 

Воскрес Цар наш, Христос, воцарився наш Бог,
Переміг смертю смерть, дав нам життя навіки
Христове Воскресіння - це перемога над гріхом і смертю, відновлення єдності людини з Отцем Небесним через Ісуса Христа. У  Великоднім періоді під час Святої Літургії  неодноразово звучатиме «… і нам дарував життя вічне!». 
Наскільки сьогодні людина свідома цього безцінного дару вічного життя 
і чи готові ми прийняти цей дар?
Своїм стражданням і воскресінням Ісус відкрив нам дорогу до Отця, очистив життя  з гріхів, дав можливість кожному з нас будувати основу свого життя разом з Ним. «Хто бачить мене, той бачить Отця. Ніхто не приходить до Отця, як тільки через мене» (Йн 14.9, 6)
У час Великого Посту разом із жінками ми  споглядали «того, кого прокололи»  (Йн 19, 37), а в день Воскресіння Христового ми разом із ними покликані споглядати порожній гріб та слухати слова ангела: « Не бійтеся… Він воскрес!» (Мт 28, 5 – 6). Порожня гробниця зворушує і заохочує нас увірувати і покладатись на те, що Бог діє в кожній ситуації, в будь – якій особі, і що Його світло може проникнути в найпотаємніші куточки людської душі.
Христос воскрес із мертвих і чекає на нас, як чекав на жінок, щоб зробити нас учасниками свого діла спасіння. Як же ми сьогодні потребуємо, аби наша віра оновилася, щоб наші короткозорі горизонти були поставлені під сумнів та оновленні цим радісним звіщенням «Христос Воскрес!».
За словами Папи Франциска, воскресіння для людини, розпочинається вже тут на землі, якщо ми є з Ісусом, якщо крокуємо нашим християнським шляхом разом з ним. 
Святкування Воскресіння Христового означає наново повірити, що Бог не перестає входити в нашу історію, кидаючи виклик паралізуючим умовам суспільства, які вбивають надію, нищать усе духовне в людині, перетворюючи її на раба безкінченних пошуків вигоди,  корисності, збагачення та матеріалізму.
У світле свято Христового Воскресіння бажаю кожному християнинові, кожній Божій дитині, передусім - прагнення відкрити своє серце Господу. 
Спробуйте розбити рутину щоденності, оновіть своє життя у світлі Христової правди! 
Браття і сестри, Його не немає тут, Він воскрес! І чекає на кожного з нас , щоб сказати «Не бійся та йди за Мною». Христос Воскрес! 
З Божим благословінням
настоятель римо-католицької парафії  Успіння ПДМ в Летичеві 
о. Адам Пшивускі

Христове Воскресіння - це перемога над гріхом і смертю, відновлення єдності людини з Отцем Небесним через Ісуса Христа. У  Великоднім періоді під час Святої Літургії  неодноразово звучатиме «… і нам дарував життя вічне!». Наскільки сьогодні людина свідома цього безцінного дару вічного життя і чи готові ми прийняти цей дар?Своїм стражданням і воскресінням Ісус відкрив нам дорогу до Отця, очистив життя  з гріхів, дав можливість кожному з нас будувати основу свого життя разом з Ним. «Хто бачить мене, той бачить Отця. Ніхто не приходить до Отця, як тільки через мене» (Йн 14.9, 6)У час Великого Посту разом із жінками ми  споглядали «того, кого прокололи»  (Йн 19, 37), а в день Воскресіння Христового ми разом із ними покликані споглядати порожній гріб та слухати слова ангела: « Не бійтеся… Він воскрес!» (Мт 28, 5 – 6). Порожня гробниця зворушує і заохочує нас увірувати і покладатись на те, що Бог діє в кожній ситуації, в будь – якій особі, і що Його світло може проникнути в найпотаємніші куточки людської душі.Христос воскрес із мертвих і чекає на нас, як чекав на жінок, щоб зробити нас учасниками свого діла спасіння. Як же ми сьогодні потребуємо, аби наша віра оновилася, щоб наші короткозорі горизонти були поставлені під сумнів та оновленні цим радісним звіщенням «Христос Воскрес!».За словами Папи Франциска, воскресіння для людини, розпочинається вже тут на землі, якщо ми є з Ісусом, якщо крокуємо нашим християнським шляхом разом з ним. Святкування Воскресіння Христового означає наново повірити, що Бог не перестає входити в нашу історію, кидаючи виклик паралізуючим умовам суспільства, які вбивають надію, нищать усе духовне в людині, перетворюючи її на раба безкінченних пошуків вигоди,  корисності, збагачення та матеріалізму.У світле свято Христового Воскресіння бажаю кожному християнинові, кожній Божій дитині, передусім - прагнення відкрити своє серце Господу. Спробуйте розбити рутину щоденності, оновіть своє життя у світлі Христової правди! Браття і сестри, Його не немає тут, Він воскрес! І чекає на кожного з нас , щоб сказати «Не бійся та йди за Мною». Христос Воскрес! 

З Божим благословіннямнастоятель римо-католицької парафії  Успіння ПДМ в Летичеві о. Адам Пшивускі

назад
© Copyright